Klantervaring: Body Support

Header-klantervaring

Enige tijd geleden ben ik intensiever gaan sporten. Mijn doel was (is): conditie verbeteren en op gezond gewicht komen. Met drie bezoeken per week aan de sportschool dacht ik mijn doelen te kunnen realiseren. Een kwestie van voldoende bewegen dacht ik… De praktijk leerde dat alleen bewegen niet voldoende was om mijn doelen te realiseren. Mijn eetgewoonte moest ik ook gaan aanpakken. Om het traject van afvallen verantwoord te doorlopen ben ik opzoek gegaan naar deskundige ondersteuning. Al snel kwam ik in contact met Hanneke Vogels en zij informeerde over het bestaan van het “BodySupport programma”. Een programma dat wordt afgestemd op de persoonlijke situatie van de deelnemer en waarbij men gewoon lekker en gevarieerd kon eten.

Met behulp een intake gesprek verzamelde Hanneke de benodigde informatie en liet mij mijn doelstellingen formuleren. Met behulp van deze gegevens stelde Hanneke een persoonlijk voedingsadvies samen met bijbehorend begeleidingsplan. Hierbij waren ook weeg- en evaluatiemomenten opgenomen. Op deze manier kon zij het traject goed volgen en eventueel bijsturen als dat nodig mocht zijn. Het eerste weekmenu werd per e-mail toegezonden inclusief een boodschappenlijstje, heel handig! Ik kon starten!

In de eerste week van het programma viel het mij op dat redelijk veel moest eten, terwijl mijn doel was om gewicht te verliezen. Maar dit was wat het voedingsadvies aangaf en daar hield ik mezelf dus aan. Ik was wel erg benieuwd naar het eerste weeg- en evaluatiemoment. Ik had het gevoel dat mijn gewicht zou toenemen in plaats van verminderen. Na een week sporten en eten volgens het voedingsadvies kwam het eerste weegmoment. Het resultaat: twee kilo aan gewicht verloren. Een mooi resultaat en ik was zeer tevreden, helemaal omdat ik geen moment een honger gevoel had gehad die week. Na afloop van het eerste weeg- en evaluatiegesprek over de eerste week ontving ik de menu’s voor week twee.

Op de menu’s voor week twee stonden weer heel andere dingen. Heel gevarieerd en erg lekker. Dit geldt overigens voor alle weekmenu’s. Het fijne van het programma is dat het erg goed te combineren is met werk en gezin. Het vraagt geen grote aanpassingen of veranderingen. Het gezin kan in dezelfde lijn mee eten zonder dat zij het idee krijgen dat ze verplicht mee moeten doen met mijn voedingsadvies. Je kookt gewoon voor het hele gezin en als deelnemer moet je jezelf gewoon houden aan de voorgeschreven hoeveelheden. Wanneer er producten op het menu staan die je toevallig niet lekker vind, dan is er de mogelijkheid om daar een ander product voor in de plaats te nemen. Hiervoor is een vervangingstabel beschikbaar waarin je precies kunt zien welke groente, vlees, vis of welk product dan ook als vervanger kunt inzetten. Kortom, het programma heeft ruim voldoende variatiemogelijkheden.

Gedurende het afvaltraject waren er wekelijks weeg- en evaluatiemomenten. Persoonlijk vond ik deze momenten erg prettig. Je ziet direct wat de resultaten zijn van je inspanning. De weeg- en evaluatiemomenten stimuleerden mij erg om door te gaan en vol te houden. Door het programma consequent te volgen heb ik mijn gestelde doelen kunnen behalen. Mijn conditie is verbeterd en ik ben nagenoeg op mijn streef gewicht aangekomen. Door het veranderen van mijn eetgewoonte met behulp van het BodySupport programma heb ik merkbaar meer energie en houd ik meer energie over aan het einde van de dag. Allemaal positieve effecten die mij stimuleren om door te gaan.

Als er mensen zijn die ook graag op een verantwoorde manier gewicht willen verliezen, daarbij deskundige ondersteuning op prijs stellen en gewoon lekker en gevarieerd willen eten… dan raad ik iedereen aan om deel te nemen aan het BodySupport programma!

 – John O. –

Replies for “Klantervaring: Body Support”

  • Marianne

    Ik sluit me volledig aan bij het verhaal van John. Het Body Support programma is simpel, lekker, eenvoudig (voor) te bereiden, niet duur, zonder honger gevoel heel goed vol te houden. Sterker nog, het voelt niet als volhouden maar al snel is het het dagelijkse patroon. Met 6 keer per dag eten is mijn neiging om de hele dag honger te hebben en de hele dag behoefte aan iets te eten als een soort van vanzelf tussen mijn oren uit verdwenen.

    Ik ben veel onderweg, veel in gezelschap in restaurants en dus vaak in de zogenaamde verleiding. Ik heb met Body Support een manier gevonden om daar op een goede en gezonde manier mee om te kunnen gaan.

    Hanneke is een fijne serieuze vakvrouw die je op weg kan helpen naar een gezond bestaan.

    Een absolute aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *